Kryddor i hela Sverige


I samarbete med Kockens har Kryddor från Rosengård tagit fram sex kryddor med inspiration från Rosengård och hela världen. Varje krydda representeras av en matambassadör som har varit med och tagit fram kryddan tillsammans med Kockens personal. På kryddpåsarna hittar ni härliga recept.

Harissa
Zied har lagat en härlig couscous-gryta från Tunisien. I grytan använder han harissa som sätter en typisk nordafrikansk prägel på upplevelsen. Ett tips! Blanda harissa med olivolja och du får en härlig dip till grillat kött och grönsaker!

Falafel
Falafel-bollar har blivit en omtyckt favorit. Nu är det enkelt att göra dem hemma och få rätt smak! Nawal ger dig receptet på falafel-kryddan och receptet hittar du antingen på påsen eller i vår kokbok Kryddor från Rosengård.

Kofta masala
Kofta masala är en het krydda från Afghanistan med massor av koriander. Shakira använder kofta masala i kötträtter bland annat afghanska köttbullar. Det blir aldrig för mycket av varken koriander eller hetta, enligt Shakira.

Pimienta Roja
Detta är Maria-Elenas egen kryddblandning. Smakerna är hämtade från hennes bolivianska recept i kokboken Kryddor från Rosengård. Pimienta Roja är en blandning av alla hennes favoritkryddor och resultatet är en varm paprikakrydda som passar i gratänger och till kött.

Sju kryddor
Vill du laga orientalisk mat men har svårt att få till den exakta upplevelsen? Testa sju kryddor – detta är mellanösterns svar på det mesta! Sju kryddor används till ris, potatis, såser, grytor, kött…Mona har flera recept med Sju kryddor som hon gärna delar med sig av.

Kafta
Kafta är både en rätt och en krydda. I mellanöstern ger ofta maträtten namn till kryddan som används. När Ghenwa lagar kafta använder hon kafta! Köttfärsrätten kan både göras som spett eller i gratäng. Smaken är mild med en doft av jul.

Kommentarer inaktiverade.