Polsk ostkaka

 

 

 

 

 

 

100 gram smör
bakplåtspapper
140 gram Biskoptkakor
6 ägg
3 dl florsocker
1 kg kvargost
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
120 gram vaniljkrämspulver
rivet skal av en citron

Garnering:
florsocker

Smält smör och låt det svalna.

Klä en bakform, ca 30×50 cm, med bakplåtspapper.
Låt pappret komma upp ordentligt på sidorna. Smula
sönder kakorna och täck botten med kaksmulorna.

Skilj äggulor från vitor och sätt in äggvitan i kylskåp.
Blanda äggulor och florsocker (spara en tesked till ägg-
vitan) och tillsätt sedan smör och vispa.

Vispa ostmassan och blanda ner vaniljsocker, bakpulver,
vaniljkrämspulver, citronskal och äggblandningen.

Vispa äggvitan med 1 tsk florsocker och vispa tills vitan
tjocknar. Vänd ner den i ostmassan och blanda försiktigt
med en stor sked.

Bred ostmassan över kaksmulorna i formen och grädda
i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.
När kakan är färdig, stäng av ugnen och låt kakan svalna
i ugnen med en öppen lucka. Detta minskar risken för att
ostkakan faller ihop.

Sikta över florsocker och servera kakan kall.

Kommentarer inaktiverade.